Wedden op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji


Sotsji 2014 logo

Van 7 tot en met 23 februari worden in het Russische Sotsji de 22e Olympische Winterspelen gehouden. In dit artikel laten we zien op wat voor manieren je allemaal kunt wedden op dit mega-sportevenement. Natuurlijk kijken we ook naar wat de meest interessante weddenschappen zijn bij de legale Belgische bookmakers Unibet en Bwin, zodat jij aan deze Spelen hopelijk een mooi zakcentje kunt overhouden!

Kansen voor België?

Want om ons plezier nu alleen af te laten hangen van het Belgisch succes in Sotsji... Ons land pakte tot nu toe slechts vijf medailles in alle edities. De enige gouden medaille werd in 1948 gewonnen in het kunstschaatsen door Micheline Lannoy en Pierre Baugniet. Onze laatste medaille was brons van kleur, en werd in 1998 gewonnen in Nagano door Bart Veldkamp op de 5.000 meter schaatsen.

Is er in Rusland dan helemaal geen kans op Belgische glorie? Misschien toch wel. Laten we gewoon eens langs de verschillende disciplines gaan. Dan komen we vast wat Belgische outsiders tegen.

IJshockey

Van alle gouden medailles die te verdienen zijn in Sotsji, is die van het ijshockey voor mannen waarschijnlijk de meest prestigieuze. Één van de meest legendarische sportmomenten aller tijden vond ook plaats in het Olympisch ijshockeytoernooi, tijdens de Spelen van 1980 in Lake Placid. Op weg naar goud won een Amerikaans team van amateurs en studenten van het destijds al jaren dominerende team van de Sovjet-Unie. Een prestatie die bekend werd als het 'Miracle on Ice':Vier jaar geleden waren de VS wederom dichtbij een overwinning, maar ze verloren de finale in blessuretijd nipt van Canada. In Sotsji hebben wereldkampioen Zweden (5 tegen 1), Canada (3.20 tegen 1) en Rusland (ook 3.20 tegen 1) volgens bookmaker Unibet een grotere kans om te winnen. Maar wij denken dat de VS evenveel kans hebben als die drie landen, en met 7 tegen 1 zijn ze veruit het beste geprijsd van deze favorieten.

Sotsji ijshockey noteringen


Deze vier landen staan dicht bij elkaar, maar wie de resultaten van de laatste jaren bekijkt, zal zien dat wellicht vooral de landen daarachter interessant zijn om op te wedden. Slowakije (35 tegen 1) en Zwitserland (40 tegen 1) werden respectievelijk in 2012 en 2013 2e op het WK, terwijl bijvoorbeeld Canada sinds de Spelen van Vancouver weinig meer klaarspeelde.

Het niveau van de teams ontloopt elkaar momenteel weinig in het ijshockey, en een wisseling van de wacht op de Olympische Spelen zou dus zeker niet onverwacht zijn. Bij Unibet kun je daar met zulke hoge noteringen goed van profiteren.

Biatlon

Langlaufen, schieten en weer door. Er gaan hele jaren voorbij waarin wij Belgen niet eens denken aan de sport biatlon, maar tijdens de Olympische Spelen blijkt het toch altijd weer één van de meest populaire sporten te zijn.

Door de grote deelnemersvelden is het altijd moeilijk om een favoriet aan te wijzen, maar bij Unibet is voor de 10 kilometer sprint (de openingsafstand) gekozen voor de Fransman Martin Fourcade (2.75 tegen 1). Niet zo gek, want hij staat fire bovenaan in de stand om de wereldbeker.
Prominent op ons lijstje staat vooral de Noor Emil Hegle Svendsen. Hij won tweemaal goud in Vancouver, en zijn notering van 5.50 tegen 1 voor goud in Sotsji zien wij wel zitten.

Ook zesvoudig Olympisch kampioen Ole Einar Bjørndalen is erbij tijdens de Winterspelen in Rusland. Met zijn 40 jaar behoort hij nog altijd tot de besten. Voor het goud zien we hem net tekort schieten, maar de 3.50 tegen 1 voor een podiumnotering die Unibet biedt, vinden wij bijna te mooi om waar te zijn.

Schaatsen

We stappen over naar het schaatsen. Bwin heeft hierin een erg leuke weddenschap die ook iets te maken heeft met biatlon... Onder het kopje 'Koning van Sotsji 2014' vind je bij de bookmaker een aantal head-to-heads. Anders gezegd: welke van deze twee sporters wint vaker goud? En de leukste die erbij staat is biatleet Martin Fourcade (genoteerd op 3.25) versus de Nederlandse schaatser Sven Kramer (1.65 tegen 1).

Koning van Sotsji


Beiden hebben kans op meervoudig goud, maar aangezien Sven Kramer met veel minder outsiders te maken heeft, vinden wij een inzet op hem veel waarde hebben. Kramer is huizenhoog favoriet voor overwinningen op de 5 km, 10 km en de ploegenachtervolging, dus dat lijkt ons een prima weddenschap. Bovendien zal Sven Kramer uit zijn op wraak, nadat een verkeerde wissel op de 10 kilometer in Vancouver hem een zekere overwinning kostte:Houd ook zeker de Belg Bart Swings in de gaten. De inline skate-grootheid is recent bezig aan een opmars in het schaatsen. Hij werd drie keer Belgisch Kampioen all-round, en pakte ook drie medailles op het laatste all-round WK. Omdat hij nog onbekend is bij het grote publiek, kan inzetten op een podiumplaats voor Swings bij Unibet of Bwin erg lucratief uitpakken.

Langlaufen

Naast de eerder genoemde biatlon, is er is natuurlijk ook nog regulier langlaufen in Sotsji (zonder geweer dus). Dat op de meeste vrouwen-afstanden de Noorse dames Marit Bjørgen en Therese Johaug om het goud gaan strijden is wel duidelijk. Interessanter is de strijd om wie zich bij hen op het podium weet te scharen.
Wij vinden de notering van 3.50 tegen 1 op de Duitse Denise Hermann interessant voor de freestyle sprint, en voor de 10 kilometer klassiek zetten wij een cirkel om de naam van de Noorse Astrid Jacobson (tevens 3.50 tegen 1).

In de landenwedstrijd zien wij niemand de hegemonie van Zweden, Finland en Noorwegen doorbreken, dus daaraan is weinig eer te behalen. Of zitten wij ernaast en behalen de Amerikaanse dames (voor een notering van 2 tegen 1) toch het podium? Misschien wel een gokje waard.

De noteringen bij de heren waren op het moment van schrijven nog niet vastgesteld, aangezien men in biatlon tot vlak voor aanvang van de Spelen doorgaat met wedstrijden. Maar als de Olympische wedstrijden vlakbij zijn, zullen deze noteringen zeker al bekend zijn, dus houd de websites van de Belgische bookmakers in de gaten.

Bobsleeën

In het bobsleeën mogen wij Belgen stilletjes hopen op succes. Elfje Willemsen en Hanna Mariën, oftewel de 'Belgian Bullets', plaatsten zich met een mooie zesde plaats tijdens de wereldbekermanche in Winterberg voor de Spelen. De grote favorieten in hun discipline zijn evenwel het Amerikaanse koppel Meyers/Eberling (brons in Vancouver, eerste in de wereldbeker-ranking) en het Canadese koppel Humpries/Moyse (goud in Vancouver, tweede in de wereldbeker).

Bij de mannen ligt het helemaal open, nadat André Lange het na vier keer goud en één keer zilver voor gezien hield. De teams van Maximilian Arndt (Duitsland), Alexander Zubkov (Rusland) en Steven Holcomb (VS) zijn licht favoriet, maar door het open karakter van de strijd raden wij je ook zeker aan om naar de hogere quoteringen voor de subtoppers te kijken bij bookmakers Unibet en Bwin.
Want als de kansen toch dicht bij elkaar liggen, is het vaak veel lucratiever om op het team in te zetten met een aanzienlijk hogere notering.

Skiën

Een interessante tip voor het skiën is wat ons betreft de Sloveense Tina Maze. Zij eindigde de afgelopen jaren steeds iets hoger in de World Cup, totdat ze die in 2013 uiteindelijk won. In het gehele seizoen beklom ze liefst 24 keer het podium in de verschillende ski-disciplines.
Het feit dat juist zij voor zowel de slalom als de reuzenslalom met 15 tegen 1 als subtopper staat genoteerd vinden wij dan ook heel mooi, want dat is veel meer dan we hadden verwacht en gehoopt.

Op de reuzenslalom bij de mannen is de Amerikaan Ted Ligety als favoriet aangemerkt met een quotering van 1.85. Maar in de wereldbeker-ranking moet hij Oostenrijks sportman van het jaar Marcel Hirscher voor zich dulden.
Ligety domineert weliswaar al jaren deze discipline, maar gaf op de vorige Olympische Winterspelen in Vancouver uiteindelijk niet thuis toen het er echt om draaide. Wij zien dat weer gebeuren, en gaan dus liever voor Hirscher, die op 3 tegen 1 genoteerd staat.

De grote ontbrekende naam bij het skiën voor de dames in Sotsji is de huidig Olympisch kampioene afdaling Lindsey Vonn. De Amerikaanse moest wegens blessureleed afhaken. Maria Hoefl-Riesch (Duitsland), Marianne Kaufmann-Abderhalden (Zwitserland) en Tina Weirather (Liechenstein) lijken nu de favorieten voor het podium op deze afstand.

De afdaling en de Super G staan evenwel pas richting het einde van de Spelen gepland. Omdat het zowel bij de mannen als de vrouwen om een spel van duizendsten van seconden gaat, raden we je hier aan om het verloop van de eerste disciplines af te wachten. Dan is al een stuk meer duidelijk over de vorm van de deelnemers, en worden ook de noteringen bij Unibet en Bwin voor die afstanden bekend gemaakt.

Schansspringen

De schansspringwereld was onlangs in rep en roer toen de 21-jarige Oostenrijker Thomas Diethart werkelijk waar volledig uit het niets het Vierschansentoernooi op zijn naam schreef. Bij Unibet hebben ze hem daarom direct tot favoriet voor Sotsji gebombardeerd, en dat levert een interessante situatie op voor ons.

Want een overwinning van gevestigde toppers als Simon Ammann (Zwitserland, 5.5 tegen 1), Thomas Morgenstern (Oostenrijk, 4.5 tegen 1) of wereldbekerleider Kamil Stoch (Polen, 9 tegen 1) levert nu bij bookmaker Unibet flink veel meer op.

Wij denken dat er sprake is van een schrikreactie bij de bookmaker, en geloven niet dat het sprookje van Diethart wordt doorgezet tijdens de Winterspelen. Een ideale gelegenheid dus om gebruik te maken van de gestegen quoteringen op zijn concurrenten!Curling

In het mannencurling lijkt Canada af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Het land is met 1.5 tegen 1 de grote favoriet, en hier gaan wij ook in mee.
Bij de dames is wel iets bijzonders aan de hand. Zweden versloeg Canada vier jaar geleden in de finale in Vancouver, en staat ook nu nog eerste op de wereldranglijst. Maar bij Unibet staat goud voor de Zweedse dames genoteerd op 2.75 tegen 1, en dat is flink meer dan de 2.10 tegen 1 voor Canada.

Een mooie gelegenheid om op Zweden in te zetten vinden wij. Iets safer kan ook: een podiumplek voor Zweden staat bij de dames genoteerd op 1.75 tegen 1, en dat is nog steeds erg schappelijk.

Nog meer weddenschappen

We hebben nog niet alle sporten voor de Sotsji 2014 Olympische Winterspelen de revue laten passeren. Voor het skeleton, kunstschaatsen, shorttracken en het snowboarden moeten de bookmakers nog teveel de noteringen bepalen om er al goede tips over te kunnen geven.
Maar als je de websites van Bwin en ook Unibet bekijkt nadat je dit leest, is de kans groot dat er inmiddels meer informatie beschikbaar is.

Wat ook aardig is om naar te kijken zijn de 'specials', die je zowel bij Unibet als bij Bwin kunt vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te zetten op de medaillespiegel. Daarin is ook weer veel variatie te vinden. Je kunt wedden op het totaal aantal medailles per land, maar ook op het aantal zilveren medailles bijvoorbeeld. Kortom: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een leuke winst te maken met wedden op de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Sotsji medaillespiegel


Dit soort weddenschappen vind je alleen bij de Olympische Spelen, dus het is zeker leuk om even te kijken wat voor unieke dingen er allemaal bij staan.

Bonusgeld om mee te wedden

Hoe leuk het wedden op de Olympische Winterspelen van Sotsji ook is: winnen is nooit zeker. Daarom is het verstandig om te profiteren van de €50 welkomstbonus van Bwin, en de €60 welkomstbonus van Unibet, die je daar als nieuwe klant ontvangt.

Met deze weddenschappen samen verzamel je tot wel €110 aan gratis geld om mee te wedden. Zo loopt je risico om je eigen geld kwijt te spelen flink terug, en heb je dus meer kans om aan deze Spelen een leuk zakcentje over te houden!


Volg de veranderende noteringen

Tot slot nog een laatste tip. Veel sporters doen mee aan verschillende onderdelen, en de uitslagen van de eerdere onderdelen hebben vaak invloed op de wedstrijden die nog moeten komen. Houd de websites van bookmakers Unibet en Bwin dus vooral ook tijdens de Spelen goed in de gaten, zodat je in kunt spelen op de meest actuele ontwikkelingen. 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van België