Wedden op honkbal

Wedden op honkbal bij Bwin
Honkbalwedden bij Bwin
(Klik om te vergroten)

Honkbal biedt enorm veel mogelijkheden voor het afsluiten van weddenschappen. In de Major League Baseball worden jaarlijks 2.430 wedstrijden gespeeld, waardoor je als sportwedder enorme mogelijkheden hebt om te wedden op deze klassieke Amerikaanse sport.
De online bookmakers Unibet en Bwin beschikken over een Belgische licentie voor het aanbieden van sportweddenschappen, waardoor je in België nu volledig legaal kunt wedden op honkbal.

Het wedden op honkbal gaat soms iets anders dan je misschien gewend bent bij voetbal en tennis. In dit artikel bekijken we de populairste weddenschappen.

De 'money line' weddenschap

Als je gaat beginnen met wedden op honkbal, dan doe je er goed aan om bekend te raken met de term "money line".

Money line is vrij vertaald een 'geldlijn', en dit is de soort notering die in het honkbal wordt gebruikt voor de weddenschap "winnaar van de wedstrijd". De Amerikaanse money line notering ziet er iets anders uit dan Europese notering die wij hier veelal voor weddenschappen gebruiken, maar is vrij simpel te doorgronden.
Bij Belgische bookmakers zul je altijd standaard de bekende Europese notering tegenkomen, maar je kunt het bij bookmakers zoals Unibet en Bwin ook zo instellen dat je de Amerikaanse notering ziet, bijvoorbeeld omdat je deze makkelijker vindt, of omdat je de noteringen wilt vergelijken met die van Amerikaanse bookmakers.

De Amerikaanse notering op de favoriet geeft simpelweg aan hoeveel geld je in moet zetten om $100 te kunnen winnen. Dat geld verdien je als het team waarop jij inzet wint. Een money line gebruik je dan ook altijd om de winnaar van een wedstrijd te kiezen.

Er zijn echter verschillende money line noteringen voor favorieten en voor underdogs.

Als het gaat om de money line voor een favoriet, dan wordt de money line altijd voorzien van een minteken. De New York Yankees kunnen bijvoorbeeld een money line van -130 krijgen. Dit betekent dan dat je $130 in moet zetten om $100 te kunnen winnen.

Wanneer er sprake is van een underdog, wordt de money line voor een team altijd vergezeld van een plusteken. Zo zouden de Chicago Cubs bijvoorbeeld een money line van +115 kunnen hebben. Bij deze notering gaat het om het bedrag dat je wint als je $100 inzet. Een quotering van +115 betekent dus dat je $115 winst maakt wanneer je $100 inzet op dit team.

Het verschil tussen Amerikaanse (boven) en Europese notatie (onder)
Amerikaanse en Europese notatie
(Klik om te vergroten)

Klik op de afbeelding rechts voor het verschil tussen de Amerikaanse (boven) en Europese notatie (onder), bij een honkbalwedstrijd uit de Mexicaanse Pacific League. De notaties zijn volledig verschillend, maar de uitbetalingen zijn uiteraard hetzelfde. Je kunt dus gewoon degene kiezen die je zelf het fijnst vindt om te gebruiken.

Populaire honkbalweddenschappen

Hoewel de money line de meest voorkomende weddenschap is, zijn er binnen honkbal nog veel meer mogelijkheden om in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld op totalen inzetten, een vorm van over/under weddenschap waarmee je kunt inzetten op het totaal aantal runs dat in een wedstrijd wordt gescoord, van beide ploegen bij elkaar opgeteld. Als de bookmaker een lijn zet van bijvoorbeeld 7½ runs, dan is het aan jou om te voorspellen of het aantal runs meer (over) of minder (under) dan deze lijn zal uitvallen.
Deze weddenschap is vaak wel gekoppeld aan het wel of niet starten van de vooraf opgestelde pitchers. Dit kan namelijk een dusdanig groot effect hebben op de wedstrijd, dat bookmakers deze weddenschap in het geval van een afwijkende opstelling vaak automatisch intrekken. Je krijgt dan uiteraard wel gewoon je inzet terug.

De run line is een andere veel voorkomende weddenschap in honkbal. Dit is een weddenschap met handicap, waarbij een team een virtuele voorsprong of achterstand krijgt van meestal 1½ runs. Feitelijk voorspel je zo dus dat er een gat van tenminste twee runs tussen de teams zal zijn aan het einde van de wedstrijd. Omdat je hiermee een groter risico neemt, zullen de uitbetalingen voor de run line altijd lucratiever zijn dan voor de money line, dus zeker interessant om eens te proberen.

Je kunt ook wedden op de eindwinnaar (outright) van een heel seizoen. Let hierbij wel op waar je precies op inzet, want een MLB-seizoen kent meerdere winnaars. Na het reguliere seizoen zijn er namelijk ook nog play-offs, die culmineren in de welbekende World Series. Hierin nemen de winnaars van de American League en de National League het tegen elkaar op.
Aangezien dit een enorm populair evenement is in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, zijn hier altijd enorm veel weddenschappen beschikbaar, nog veel meer dan we in dit artikel hebben beschreven.

Ben je op zoek naar een aantal tips die je helpen om bij het wedden op deze sport meer winst te maken, lees dan ons artikel met tips voor wedden op honkbal.

Kies de beste bookmakers

Wanneer je wilt wedden op honkbal, zorg er dan altijd voor dat je je geld inzet bij de beste bookmakers.
Allereerst en bovenal is het belangrijk dat je bij een bookmaker zit die in België beschikt over een licentie voor het aanbieden van sportweddenschappen. Unibet en Bwin zijn de twee grootste online bookmakers van België, die beiden beschikken over zo'n licentie. Het is dus volledig legaal en veilig om bij deze twee bookmakers sportweddenschappen af te sluiten via internet.
Deze bookmakers hebben bovendien het grootste aanbod van weddenschappen voor de Major League Baseball, maar ook voor honkbalcompetities uit andere landen en toernooien voor landenteams, mocht je daarin interesse hebben.

Het is aan te raden om bij zowel Bwin als bij Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. Daar wil namelijk nogal eens een verschil in zitten, dus zorg dat je van die verschillen kunt profiteren.

Bovendien kun je dan twee keer een welkomstbonus ontvangen, die je krijgt bij je eerste storting. Bij Bwin bedraagt deze bonus €50 en bij Unibet zelfs €60.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin » 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van België