Tips voor wedden op Formule 1 en motorsport

Formule 1 noteringen
Formule 1 noteringen bij Bwin
(Klik om te vergroten)

In ons artikel over de soorten weddenschappen bij Formule 1 werd al genoemd dat het tegenwoordig mogelijk is om volledig legaal op Formule 1 en motorsport te wedden via internet. De online bookmakers Unibet en Bwin beschikken allebei over een Belgische licentie, en staan onder controle van de Belgische kansspelcommissie, zodat je zeker weet dat je daar volledig veilig je weddenschappen kunt plaatsen.

In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen, die je hopelijk helpen met het uitzoeken van winstgevende weddenschappen, wanneer je wilt wedden op Formule 1 racing.

Vertrouw niet teveel op statistieken

Waar je in veel andere sporten de nodige nuttige informatie uit de beschikbare statistieken kunt halen, is hier in het wedden op de Formule 1 minder sprake van. De regels van de sport veranderen haast ieder jaar, en de technologie verandert ook doorlopend. In het verleden behaalde resultaten bieden dus zeker geen garantie voor de toekomst. Bij auto- en motorsport zijn andere zaken vaak belangrijker om in de gaten te houden.

Ken de krachten en zwaktes van coureurs

Hoewel coureurs voor een deel maar zo goed zijn als het materiaal dat zij tot hun beschikking hebben, spelen hun vaardigheden natuurlijk wel degelijk een belangrijke rol. Je doet er goed aan op de hoogte te zijn van de omstandigheden waaronder een specifieke coureur het goed doet.
Sommigen van hen komen bijvoorbeeld zelden over de finish bij races in de regen, terwijl anderen juist weer snel uitgeput raken onder hele warme omstandigheden.

Karakter speelt wat betreft dit punt ook zeker een rol. Niet alle coureurs hebben het in zich om braaf op de derde stek te blijven rijden in een situatie waarin inhalen een flink risico met zich meebrengt. Of jouw coureur die gok waagt bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelde zijn kansen op de overwinning. Heb je te maken met een alles-of-niets coureur die voor de directe glorie gaat, of is hij vooral berekenend bezig met het rijden van een goed kampioenschap?

Ook is het zo dat haast iedere coureur wel zo zijn voorkeuren heeft voor bepaalde circuits. Dit is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur en gevoel van de racer, maar heeft ook te maken met zijn rijstijl. De agressieve coureur zal het bijvoorbeeld altijd lastig hebben op parcoursen met weinig inhaalmogelijkheden, terwijl deze juist ideaal zijn voor verdedigend ingestelde racers.

En uiteraard heeft bijna elke coureur wel een 'thuis' circuit, waar het team het hele jaar door testrondjes rijdt, of waar de coureur wel tientallen races heeft verreden in andere raceklasses, voor zijn overstap naar de Formule 1. Coureurs die een bepaald circuit wel kunnen dromen, hebben natuurlijk een enorm voordeel ten opzichte van degenen die de baan slechts een enkel weekend per jaar bezoeken, en niet meer dan een paar dagen hebben om de bochten te leren kennen en de rempunten te vinden.

Ken de sterke en zwakke punten van de teams

Zoals we eerder al aangaven zorgen de verschillen in beschikbare techniek ervoor dat sommige coureurs praktisch geen kans hebben om te winnen. Kennis van de technische mogelijkheden en beperkingen bij de verschillende teams is dus zeker belangrijk.
Deze verschillen hangen deels ook samen met het verhaal over de race-omstandigheden. Bij een bochtig circuit hoeft een mindere topsnelheid bijvoorbeeld niet direct funest te zijn. Speel dus zeker ook in op de specifieke zwaktes en krachten van teams.

Houd rekening met het weer

We raakten al even licht aan dit onderwerp, maar het weer is een dusdanig belangrijke factor in alle vormen van racen dat we er ook nog even uitgebreider bij stil willen staan.
Wanneer het droog is, zal een race doorgaans veel makkelijker te voorspellen zijn. De techniek is dan namelijk in staat om voor een groot deel normaal te functioneren. Maar als de regen losbarst, zeker als een baan lange tijd droog is geweest, dan is er al snel sprake van glad asfalt en flinke glijpartijen. Dit betekent chaos, ook aan de kant van de bookmakers. Natuurlijk maakt dit het in zekere zin voor jou als wedder ook lastiger om de zaken te voorspellen, maar als jij de situatie goed kunt lezen, dan zul je met name bij snel veranderende weersomstandigheden altijd mogelijkheden krijgen om te profiteren van bookmakers die niet snel of goed genoeg de noteringen aanpassen aan de veranderde kansen voor de individuele coureurs.

Volg het hele raceweekend

In de race op zondag heeft het Formule 1 circus haar grootste publiek, maar een groot gedeelte van het werk wordt door de teams in de dagen daar voorafgaand gedaan. Er zijn genoeg blogs en websites te vinden die van dag tot dag bijhouden wat er allemaal reilt en zeilt bij de teams, en kwalificaties en zelfs de trainingen zijn vaak via televisie te bekijken.
Tijdens die eerste vrije trainingen op het circuit zelf wordt vaak al duidelijk of er bij sommige teams nog nieuwe technische snufjes te bekennen zijn, die hun kansen in de race wellicht vergroten. Als je met je neus bovenop dit soort ontwikkelingen zit en enkele dagen voor de race al weet in te zetten, dan heb je goede kans dat je gunstigere quoteringen aantreft dan alle andere wedders, die meestal pas op zondag de bookmaker bezoeken, wanneer de bookmaker de noteringen alweer heeft aangepast.

Kies de juiste bookmakers, en profiteer van de beste quoteringen

Nu we het toch over quoteringen hebben: het is natuurlijk ook erg belangrijk om de bookmaker te kiezen die jou de beste uitbetaling geeft op je gekozen weddenschap. Zeker als je het op de langere termijn gaat bekijken, kun je door goed te kiezen enorm veel extra geld verdienen.

In België zijn er twee bookmakers actief die qua aangeboden noteringen voor racesporten uitstijgen boven de rest, en dit zijn Unibet en Bwin. Buiten dat ze de beste noteringen hebben, zijn dit ook de grootste online bookmakers van België, en je zult hier veruit de meeste weddenschappen vinden voor de Formule 1 en andere vormen van auto- en motorsport.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat zowel Unibet als Bwin beschikken over een licentie die hen toestaat om binnen de Belgische landsgrenzen weddenschappen aan te bieden op nagenoeg iedere sport. Je hebt hier door de overheidscontrole dan ook de best mogelijke garantie dat je geld er veilig staat.

Het is wél aan te raden om bij zowel Bwin als Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. De ene keer zal het Bwin zijn en de andere keer Unibet, en door bij allebei een rekening te openen kun je optimaal van deze verschillen profiteren. Van alle tips die we je kunnen geven, is dit waarschijnlijk de beste, omdat het de meest effectieve manier is om direct je potentiële winsten te vergroten.

Bovendien kun je door het openen van twee rekeningen ook twee keer een welkomstbonus ontvangen, die je bovenop je eerste storting krijgt. Bij Bwin bedraagt deze bonus €50 en bij Unibet zelfs €60.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin » 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van België