Tips voor wedden op honkbal

Wedden op honkbal bij Bwin
Honkbalwedden bij Bwin
(Klik om te vergroten)

In ons artikel waarin we de soorten weddenschappen bij honkbal behandelden, werd al genoemd dat het tegenwoordig mogelijk is om volledig legaal op honkbal te wedden via internet. De online bookmakers Unibet en Bwin beschikken beiden over een Belgische licentie, en staan onder controle van de Belgische kansspelcommissie, zodat je zeker weet dat je daar volledig veilig je weddenschappen kunt plaatsen.

In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen, die je hopelijk helpen met het uitzoeken van winstgevende weddenschappen, wanneer je wilt wedden op honkbal.

Kijk de wedstrijden!

Deze tip is erg voor de hand liggend en we staan er dus niet te lang bij stil, maar er zijn veel sportwedders die menen dat een wedstrijd kijken niet nodig is om erop te kunnen wedden. Hoewel dit in theorie waar is, raden wij je aan toch altijd zoveel mogelijk de wedstrijden te volgen, zelfs al is er sprake van een flink tijdsverschil.
Je wilt zo vaak mogelijk testen of jouw visie vooraf daadwerkelijk uitkomt, omdat je hier voor volgende weddenschappen van kunt leren. Bovendien heb je door het meekijken de kans om weddenschappen 'om te gooien', zeker als je gebruik maakt van een 'live wedden' module, zoals bijvoorbeeld die van Unibet.

Wie zijn de pitchers?

Pitchers zijn de meest bepalende spelers voor het verloop van een honkbalwedstrijd. Ze kunnen een team dragen of ten onder laten gaan, en wanneer welke pitchers precies op de heuvel verschijnen heeft een zeer grote invloed op hoe de bookmakers de kansen van een team zullen inschatten.
Zorg er dan ook voor dat je van tevoren zo goed mogelijk weet wat de pitcheropstelling van een team is. Op de website van de MLB vind je voor veel wedstrijden de probable pitchers terug, en aangezien honkbal in grote delen van de wereld volkssport nummer één is, zijn er vrij gemakkelijk nog vele andere informatiebronnen te vinden.

Wed niet te vroeg

Wees voorzichtig met vroeg in het seizoen wedden. Het reguliere seizoen duurt van Opening Day in de eerste week van april tot en met de play-offs in oktober. In die periode speelt ieder team tenminste 162 wedstrijden. Dat is een heel groot aantal, en teams moeten hun krachten dan ook goed verdelen. Veel coaches gebruiken de openingsfase van het seizoen vooral om nog aan hun team te sleutelen, waardoor er veel gerouleerd wordt. Al met al is dit dus niet het meest voorspelbare gedeelte van het seizoen.

Door een paar wedstrijden af te wachten, krijg je al snel een beter beeld van hoe de teams zullen gaan presteren. Je zult merken dat het voorspellen van uitslagen steeds gemakkelijker wordt naarmate teams ingespeeld raken, en er meer recente informatie is om uit te putten.

De invloed van streaks

Enigszins verbonden aan het vorige punt is de invloed van 'streaks', oftwel reeksen, op de noteringen. Zodra een team een paar wedstrijden op rij weet te winnen, zullen de quoteringen op dat team vrij snel dalen. Het is aan jou om naar de feiten te blijven kijken, en je af te vragen of een 'hot streak' misschien enigszins geflatteerd is, omdat het team recentelijk vaak onder gunstige omstandigheden speelde, of tegen zwakkere tegenstanders. Weet jij vorm en de waarde van streaks goed in te schatten, dan zul je soms erg mooie noteringen op de tegenstander van een 'heet' team kunnen vinden.

Locatie en het weer

Het stadion waarin wordt gespeeld is ook een erg belangrijke factor om rekening mee te houden in honkbal. Logischerwijs speelt het thuisvoordeel in elke sport een belangrijke rol, maar omdat de Verenigde Staten een erg groot gebied bestrijkt, liggen de stadions van de teams veelal ver uit elkaar (en soms zelfs in verschillende tijdzones), waardoor dit thuisvoordeel extra wordt vergroot.
Bovendien kunnen door de grote afstanden de weersomstandigheden van de ene op de andere wedstrijd gigantisch verschillen, met alle gevolgen van dien. Ook vanaf grote afstand in België kun je dit soort informatie gemakkelijk raadplegen, en we raden je dan ook zeker aan om dat te doen.

Volg het nieuws op de voet

Zolang het seizoen loopt, maar eigenlijk ook al tijdens de Spring Training en in het rest van het jaar, worden er in Amerika en de rest van de wereld dagelijks vele krantenpagina's, websites en blogs gevuld met ontwikkelingen over "America's Pastime". Gezien de lange seizoenen en de hoge mate van tactiek die bij dit spel komen kijken, is het zeer nuttig om via zulke bronnen goed op de hoogte te blijven van zoveel mogelijk relevant nieuws omtrent de teams waar je op inzet. Informatie over blessures, trades, ontslagen, etcetera, heeft allemaal directe invloed op de winstkansen van de teams in de aankomende wedstrijden. Hoe meer je weet, hoe beter je in staat moet zijn om een winstgevende weddenschap te herkennen.

Honkbal is een statistiekensport

Uitgebreide statistieken bij Unibet
Uitgebreide statistieken bij Unibet

Amerikaanse sporten kunnen niet zonder het gebruik van statistieken, en honkbal vormt hierop geen uitzondering. Voor bijna elk aspect van de sport is wel een statistiek beschikbaar. Misschien wel de bekendste is het slaggemiddelde, maar er zijn uiteraard nog vele andere statistieken beschikbaar: runs, RBI's, stolen bases, hits, 'on base' percentages... alles wordt bijgehouden en is te analyseren.
Als je wilt wedden op honkbal, dan moet je op z'n minst een redelijke kennis hebben van wat al deze statistieken zo ongeveer inhouden, en natuurlijk kun je al die kennis ook gebruiken om zo goed mogelijk de uitslagen van wedstrijden te voorspellen.

Bij bookmakers zoals Unibet kun je een zeer uitgebreide database met gegevens vinden die je kunt raadplegen. Hier vind je van alle teams een overzicht van resultaten, onderlinge ontmoetingen, streaks, gemiddeld aantal runs, enzovoorts.
Voor statistieken over individuele spelers is er uiteraard geen betere bron van informatie dan de website van de MLB zelf.

Zet niet in op je favoriet

Hoe verleidelijk ook: zet zo min mogelijk in op een team enkel omdat het jouw eigen favoriet is. Dit is de nummer één fout die in alle vormen van sportwedden wordt gemaakt, dus zorg dat jij niet ook in deze val trapt. Als je namelijk graag ziet dat jouw team wint, wil dat niet altijd zeggen dat het verstandig is om erop te wedden. Het is veel makkelijker om goede weddenschappen uit te kiezen wanneer er geen emoties in het spel zijn, die mogelijk je beoordelingsvermogen beïnvloeden.

Kies de beste bookmakers en noteringen

Onze laatste tip is misschien wel de belangrijkste: zorg er altijd voor dat je inzet bij de beste bookmakers.
Allereerst en bovenal is het belangrijk dat je bij een bookmaker zit die in België beschikt over een licentie voor het aanbieden van sportweddenschappen. Zoals eerder vermeld, Unibet en Bwin zijn de twee grootste online bookmakers van België, en beiden beschikken over zo'n licentie. Het is dus volledig legaal om bij deze twee bookmakers sportweddenschappen af te sluiten via internet.
Deze bookmakers hebben bovendien het grootste aanbod van weddenschappen voor de Major League Baseball, maar ook voor honkbalcompetities uit andere landen en wedstrijden van landenteams, mocht je daarin interesse hebben.

Het is aan te raden om bij zowel Bwin als bij Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. Daar wil namelijk nogal eens een verschil in zitten, dus zorg dat je van die verschillen kunt profiteren.

Bovendien kun je dan twee keer een welkomstbonus ontvangen, die je krijgt bij je eerste storting. Bij Bwin bedraagt deze bonus €50 en bij Unibet zelfs €60.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin » 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van België