Handicap wedden bij voetbal


De basis van handicap wedden is dat een bepaald team een 'virtuele' voorsprong krijgt in de wedstrijd. Deze handicap wordt vervolgens bij de echte uitslag opgeteld om een handicap-uitslag te krijgen.
Wedden met handicap is interessant bij wedstrijden waar er een zware favoriet is. Waar je met een normale 1X2-weddenschap dan nauwelijks winst kan maken, kan een handicap-weddenschap dan alsnog flink uitbetalen.

Neem het volgende voorbeeld:

Een wedstrijd met een zware favoriet.

Inzetten op FC Barcelona bij een notering van 1.08 lijkt misschien op gratis geld, maar om een euro te riskeren om slechts 8 cent winst te maken is niet altijd even correct.
Als je ervan overtuigd bent dat Barcelona deze wedstrijd op zijn gemak met een paar doelpunten verschil gaat winnen, dan is het veel verstandiger om op deze wedstrijd in te zetten met een handicap.


3-way handicap


De meest voorkomende handicap-weddenschap heet de '3-way handicap'. Dit heet zo, omdat er net als bij een normale 1X2-weddenschap drie mogelijke uitkomsten zijn waar je op kunt wedden: thuisploeg, uitploeg en gelijkspel. Dit wordt ook wel 'Europese handicap' genoemd.

Bij een handicap-weddenschap krijgt één van de teams een virtuele voorsprong. Meestal van één doelpunt. Als je in de wedstrijd uit ons voorbeeld verwacht dat Barcelona met minimaal twee doelpunten verschil gaat winnen, dan moet je altijd de handicap nemen, in plaats van de normale 1X2.
Mocht de uitslag dan 2-0 zijn, dan is de handicap-uitslag 2-1 en heeft Barcelona ook met handicap nog steeds gewonnen.

De uitbetaling van handicap-weddenschappen is uiteraard altijd veel beter:

Three-way handicap.

Eindigt de wedstrijd uit ons voorbeeld echter in 1-0 of 2-1, dan is de handicap-uitslag gelijk (1-1, resp. 2-2), en was een inzet op gelijkspel bij de 3-way handicap winnend geweest.

In een 2-way handicap, of Aziatische handicap, wordt er meestal een voorsprong gegeven van een ½ doelpunt. Hierdoor is er geen gelijkspel mogelijk. Hierover verderop meer.


Handicap - Favoriete lijn

Als er een duidelijke favoriet is bij een wedstrijd, dan is ook vaak de 'handicap favoriete lijn' weddenschap beschikbaar, waar je zelfs kunt inzetten op een handicap van twee (of soms meer) doelpunten verschil, afhankelijk welke 'line handicap' de bookmaker correct vindt.
Uiteraard is de uitbetaling hier nog veel beter, want de favoriet moet dan met liefst drie doelpunten verschil winnen, wil de handicap-weddenschap uitbetalen.


Handicap zonder favoriet


Het meest winstgevend zijn uiteraard handicap-weddenschappen bij wedstrijden waar geen uitgesproken favoriet is. In dat geval kun je op beide ploegen vaak een handicap nemen.
Hier zijn de noteringen vaak enorm, omdat de bookmaker geen significant krachtsverschil verwacht. Als jouw ploeg dan alsnog met twee doelpunten verschil weet te winnen, dan ben je verzekerd van een flinke uitbetaling.


Handicap zonder favoriet


Tips voor handicap-wedden


Wanneer je een wedstrijd verwacht waarin de ploegen elkaar nauwelijks zullen ontlopen, dan is een 3-way handicap weddenschap op de 'underdog' exact hetzelfde als een 'Dubbele kans' weddenschap.
In het voorbeeld van Tottenham tegen Chelsea hierboven heeft de 'dubbele kans 1X' dezelfde notering als de 3-way handicap op Tottenham (1-0): 1.42.
Beide weddenschappen betalen namelijk uit bij winst voor Tottenham en bij gelijkspel.
Houd dus altijd beide noteringen in de gaten, voor het geval de bookmaker een foutje maakt en je een klein verschil aantreft tussen beide noteringen.

Je kunt een 3-way handicap ook goed gebruiken om te wedden dat jouw ploeg met exact 1 doelpunt verschil zal winnen. In dit geval geef je de tegenstander een handicap-voorsprong en zet je in op gelijkspel (Draw).
Door de handicap van 1 doelpunt zal de andere ploeg op gelijke hoogte komen in de handicap-uitslag. Hiervoor maakt het niet uit of de werkelijke uitslag 0-1 of 2-3 is.
Ook hier zijn vaak goede winsten te behalen.


Aziatische handicap


De Aziatische handicap is qua naamgeving de tegenhanger van de Europese handicap. Het belangrijkste verschil is hier dat er geen gelijkspel mogelijk is, omdat er gewerkt wordt met handicaps van ½ doelpunt.
De Aziatische handicap +½ / -½ zul je het vaakst aantreffen bij de bookmaker.

Als je wilt inzetten op een ploeg in een normale 1X2-weddenschap, dan is dat hetzelfde als inzetten op een Aziatische handicap van -½. Als jouw ploeg de wedstrijd wint, dan zal de handicap van -½ doelpunt daar geen verschil in maken. Het verandert alleen de uitslag als de wedstrijd in gelijkspel eindigt.
Een weddenschap op de thuisploeg+½ is daarom hetzelfde als een 'Double Chance 1X'. Als de wedstrijd namelijk in gelijkspel eindigt zal door de handicap de thuisploeg alsnog de winnaar zijn.
Ook hierbij moet je dus kijken welke notering van beide weddenschappen hoger is. Daar kan wel eens een verschil in zitten.

Een Aziatische handicap zoals +1½ of -1½ is natuurlijk ook mogelijk. Deze zul je echter lang niet zo vaak aantreffen bij voetbal. Deze vorm van 'linehandicap' is bij andere sporten gebruikelijker.
Andere (meer ingewikkelde) vormen van Aziatische handicaps zijn de +0, +1, en zelfs +¼. en +¾. Deze zul je bij Belgische bookmakers echter nagenoeg nooit vinden.


Handicap wedden bij Unibet


Handicap wedden kan een voorspelbare wedstrijd weer spannend maken, maar daarmee de weddenschappen ook weer winstgevend.
Als je graag af en toe wilt handicap wedden op een voetbalwedstrijd, dan ben je bij online bookmaker Unibet aan het juiste adres. Het aanbod in handicap-weddenschappen is ruim voldoende, zeker voor wat er op dit moment in de Belgische legale markt beschikbaar is.

Als je je nu inschrijft bij Unibet krijg je bovendien tot €60 bonus bovenop je eerste storting, waardoor de bookmaker zichzelf feitelijk een flinke handicap bezorgt. Zorg dat je snel profiteert.

Klik hier om je gratis aan te melden bij Unibet » 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van Belgiƫ