Gokken op voetbal


Gokken op voetbal

Gokken op voetbal is in België voor iedereen mogelijk dankzij legale online bookmakers. In hoeverre is inzetten op een wedstrijd eigenlijk gokken, en wat is de beste manier om weddenschappen af te sluiten?

Is wedden op een voetbalwedstrijd hetzelfde als gokken?


Als je mensen op straat zou vragen wat zij precies verstaan onder gokken, dan zou je verschillende antwoorden krijgen. Sommige mensen zullen de term associëren met casinospelen en het nemen van (financiële) risico's, terwijl anderen juist eerder zullen spreken over de positieve elementen als plezier, spanning en de mogelijkheid om geld te winnen.

Iedereen kijkt dus anders tegen gokken aan, en dat geldt ook voor het gokken op voetbal. Zo zullen er altijd mensen zijn die beweren dat je er alleen maar geld mee kunt verliezen, terwijl weer anderen er juist heilig van overtuigd zijn dat je er rijk mee kunt worden.

De waarheid ligt - zoals wel vaker - in het midden.

Laten we voorop stellen dat er aan het gokken op voetbal inderdaad risico's zijn verbonden. Als jouw voorspelling niet uitkomt, dan ben je het geld dat je hebt ingezet kwijt.
Dit risico heeft echter ook een keerzijde. Als je voorspelling wel correct blijkt te zijn, dan zul je een winst opstrijken.

Slim gokken op voetbal


Jupiler Pro League noteringen
Bwin Jupiler Pro League noteringen
(Klik om te vergroten)

Dat je kunt winnen of verliezen is dus een gegeven, maar deze twee staan niet gelijk aan een positieve of negatieve ervaring. Wel of geen plezier hebben in het wedden op voetbal heb je zelf in de hand, en je kunt voor jezelf de kans op een positieve ervaring vergroten door slim te gokken op voetbal. Dit kun je op drie manieren doen:
  • Sluit slimme weddenschappen af, en vergroot zo je kans om te winnen
  • Ga slim om met je geld. Spreid je kansen, en zet nooit geld in dat je eigenlijk niet kunt missen
  • Kies de juiste bookmaker, die veel weddenschappen en bonusgeld aanbiedt
Over de bookmakers en bonussen komen we verderop in dit artikel te spreken, nu eerst aandacht voor de eerste twee punten.

Met slimme weddenschappen afsluiten bedoelen we dat je zo min mogelijk gokt, en zoveel mogelijk voorspelt gebaseerd op kennis en inzicht. Dit doe je door het voetbal op de voet te volgen, en door te analyseren of de geboden noteringen bij een bookmaker interessant genoeg zijn voor een weddenschap.
Het is hierbij belangrijk om je gevoel zoveel mogelijk uit te schakelen. Gok niet op een team omdat je er fan van bent, maar probeer de kansen van de ploeg zo reëel mogelijk in te schatten.
Je kunt natuurlijk nooit helemaal uitsluiten dat je verliest, maar door goed te analyseren en slim in te zetten, heb je al snel veel meer kans om te winnen, waardoor gokken op voetbal gelijk een stuk leuker wordt.

Om van voetbalgokken een positieve ervaring te maken, is het ook belangrijk om slim om te gaan met je geld. Het aloude spreekwoord 'Zet niet al je geld in op één paard' is net zo relevant in het wedden op voetbal. Ga in plaats van één grote weddenschap liever meerdere kleine aan, en spreid op die manier je kansen.
Als je 100 euro hebt gereserveerd om mee te gokken, is het bijvoorbeeld veel beter om 10 x 10 euro in te zetten, dan om het hele bedrag ineens op een weddenschap te plaatsen.
Zorg ook dat je niet altijd op de underdog inzet. Met gokken op een favoriet kun je weliswaar minder geld verdienen, maar een kleine winst is nog altijd beter dan een groot verlies.

En uiteraard spreekt het ook voor zich dat je alleen gokt met geld dat je verder niet nodig hebt voor de huur of om boodschappen te kunnen doen. Zie gokken op voetbal als een vorm van recreatie. In een restaurant ga je ook alleen eten als je er het geld voor hebt. Het voordeel is alleen dat je met gokken op voetbal soms geld verdient, terwijl veel andere hobby's gegarandeerd geld kosten.

Legaal gokken in België


Unibet Champions League gokken
Unibet Champions League gokken

Als je als inwoner van België interesse hebt in het gokken op voetbal, dan heb je geluk, want sinds enige tijd hebben we hier een zogeheten gereguleerde gokmarkt.
Dit houdt in dat we een systeem hebben waarin een beperkt aantal partijen over een vergunning beschikt om gokspelen aan te bieden. Deze partijen zijn door de Belgische Kansspelcommissie gecontroleerd en geschikt bevonden, en moeten strenge regels volgen om hun licentie te behouden.

Het voordeel van dit systeem is dat je als speler vrijuit kunt gokken op voetbal bij betrouwbare partijen. De winsten die je behaalt zijn bovendien echt voor jou en vrij opneembaar, en heb je dus altijd tot je beschikking.

De twee voornaamste bookmakers die in België over een licentie beschikken zijn Bwin en Unibet. Via de Belgische websites van deze twee internationale bookmakers heb je extreem veel mogelijkheden om via internet te gokken op voetbal.
Je kunt inzetten op wedstrijden van de Champions League en de Jupiler Pro League, maar ook op vele buitenlandse competities, en uiteraard ook de matches van de Rode Duivels.

Let op: het gokken op voetbal bij websites zonder licentie is illegaal, en kan je zelfs een boete opleveren. Bij Unibet en Bwin zit je dus altijd safe, en we raden je daarom aan om je te beperken tot deze twee. Mocht je een andere gokwebsite tegenkomen, dan is de kans groot dat deze niet over een licentie beschikt. Je kunt dit controleren op de website van de Kansspelcommissie.

Bonusgeld voor het gokken op voetbal


Gokken op voetbal bij deze twee gelicentieerde bookmakers is niet alleen veilig, maar ook nog eens erg lucratief. Je ontvangt bij beide sites als nieuw lid namelijk een interessante welkomstbonus. Het gaat hier om een zogeheten eerste stortingsbonus, wat een extra geldbedrag is, die je bovenop je eerste storting ontvangt.

Bij Unibet kan deze bonus oplopen tot €60. Stort €60 of meer om de maximale bonus te ontvangen, en speel deze vervolgens vrij door te gokken op voetbalwedstrijden. Bezoek de website voor de exacte bonusvoorwaarden.

Bij Bwin bedraagt het maximale bonusbedrag €50, en hier moet je dan ook minimaal €50 storten om dit bedrag te kunnen ontvangen. De actuele bonusvoorwaarden zijn daar eveneens op de website terug te vinden.

In beide gevallen geldt dat je bonusbedrag direct inzetbaar is voor gokken op voetbal, maar desgewenst ook voor gokken op andere sporten. Zo kun je dus direct aan het begin je beschikbare speelbedrag flink vergroten.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin »

Het is aan te raden om bij zowel Bwin als Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. Daar wil namelijk nogal eens een verschil in zitten, dus zorg dat je van die verschillen kunt profiteren. 

top top

Online sport wedden bij Bwin
Sportwedden.be

 
Tags: Legale bookmaker | Voetbal | Voetbalweddenschappen | Handicap wedden | Pro League | Supertoto | Wielrennen | Wielrennen tips | Formule 1 | Formule 1 tips | Basketbal | Basketbal tips | Wedden op honkbal | Honkbal tips | American Football | Europese notatie | Amerikaanse notatie | Engelse notatie | Unibet | Unibet bonus | Ladbrokes | Ladbrokes bonus | Bwin recensie | Bwin bonus | De beste online bookmaker van België